Missie

Missie:

Onze missie is om de hoeveelheid plastic flessen tegen te gaan! Om meer gebruik te maken van alternatieven zoals onze aluminium drinkfles.

Dit omdat we er samen voor moeten zorgen dat de wereld een stukje schoner wordt! Want hoe mooi zou het zijn om over enkele jaren nog steeds deze mooie wereld te hebben. Onze wereld met mooie bossen, regenwouden, mooie (azuur) blauwe oceanen en de rest van de natuur…!

Voor de start van een schonere wereld beginnen we eerst in Nederland en België. Onze verkoop richten we in eerste instantie op deze twee landen. Vanuit dit verzorgingsgebied gaan we ons uitbreiden binnen de EU-landen. We willen ervoor zorgen dat er zo min mogelijk plastic nog gebruikt wordt waar het niet nodig is. We gaan BPA* vrije flessen produceren, maar ook gaan we ervoor zorgen dat we straks over de hele wereld schoon drinkwater hebben


*(Bisfenol A (BPA) is een chemische stof die in veel plastic producten zit, zoals bouwmaterialen, elektronica, plastic flessen en speelgoed. Ook wordt het gebruikt in verpakkingsmateriaal van voedsel zoals hard plastic flessen en blikjes. Het kan van daaruit in kleine hoeveelheden in ons voedsel terechtkomen.

Als je te veel BPA binnenkrijgt, is het schadelijk voor de vruchtbaarheid en kan het effect op het hormoonsysteem hebben.)

Maar waarom doen we dit:

  1. We vinden het aangrijpend zodra we plastic (los) op straat of in bossen vinden. Elke keer als we plastic tegenkomen ruimen we alles op. Op den duur is het niet meer te doen door de hoeveelheid plastic, dus dit moet verminderd worden!
  • Jaarlijks sterven er zo’n 500.000 zeevogels en 100.000 zoogdieren aan de hoeveelheid plastic in de oceanen. Zonder dat u het weet worden er elke dag volle vrachtladingen plastic in de oceaan gedumpt. Dit komt door al het plastic dat wij gebruiken en de recycling hiervan.
  • In de vijf grote oceanen op onze aarde bevindt zich zo’n 30x meer plastic dan dat er plankton is voor onze zeedieren.
  • 50% van het gebruikte plastic op aarde komt in de natuur terecht. Als we er niks aan doen zal dit alleen maar meer worden!
Dit willen wij voorkomen samen met jou hulp!